Svedala Dentalteknik – Strävan efter perfektion

Svedala Dentalteknik AB är ett fullservicelabb som grundades år 1995 av Jan och Maryam Tirehkar. Efter lång erfarenhet inom den tandtekniska branschen hade de en vision om att kunna erbjuda högkvalitativa precisionsarbeten och bästa möjliga servicenivå genom deras egen verksamhet. Genom att etablera ett fullservice labb med möjlighet att sköta tillverkning av alla väsentliga produkter och dentalarbete under ett och samma tak kan kvalitetskontrollen alltid vara utmärkt.

Vår välutbildade och rutinerade personal ansvarar gemensamt för att på bästa sätt utföra och tillverka alla slags tandtekniska produkter med en genomgående hög kvalitet.

Konkurrenter och sammarbetspartners har ofta sett oss som pionjärer.
Detta eftersom vi var det ett av de första dentallabb i världen att börja med CAD-CAM teknologin och användning av fräsmaskiner. Fram till 2006 höll vi även utbildning och support för dessa teknologier till andra dentallabbratorium i Norden.
Men utvecklingen stannade inte där, vi har fortsatt att ständigt förbättra våra förutsättningar, för att alltid vara i framkant både tekniskt och kunskapsmässigt.

En av våra viktigaste samarbetspartners genom åren har varit KaVo eftersom vi ständigt haft deras stöd och fått ta del av deras utveckling.

Detta resulterat i att vi tillandahållit våra produkter och tjänster till mer än 120 labb över hela Europa. I dagsläget har vi de flesta kunderna i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Storbritanien, en kundskara som ständigt växer.

Varför ha oss som er samarbetspartner?

samarbete 3

  • Världsledande inom CAD-CAM teknik.
  • Välanpassade produkter enligt dina önskemål
  • Vi har bra kommunikation med våra kunder genom hela produktionsprocessen
  • Flexibilitet för att tillmötesgå våra kunders behov
  • Vi har en miljövänlig produktion
  • Vi vill kunna bidra till och förbättra livskvalite för människor genom våra produkter